Grant me, O’ Love ~

If one cannot draw spiritual benefit during this month (Ramadhaan), then in what other month can he find benefit? If one does not turn in repentance to his Lord during this month, then at what other time will he do so? If one slackens from doing good deeds now, then when will he do them? You should hasten to seize the opportunity in this month, before it is too late! You should preserve your souls from the ways of misery and destruction.

-ibn Uthaymeen-

Grant me, O’ Dear Love..let my journey to Your Heart, keeps me strong, vital in perseverence, hold me tight to You even through the darkest of the night and through the deepest of all sorrows…~

~ Wardatul-Syauki ~

8 thoughts on “Grant me, O’ Love ~

  1. mai,, how u dear..
    i really lurrve dat words frm ibn uthaymeen..really touch my heaart..
    owhh i dun like ramadhan here..
    pray 4 me n our friends here..
    looking fwd to ol of u there
    ukhuwwah fillah(“,)

  2. mai,, how u dear..
    i really lurrve dat words frm ibn uthaymeen..really touch my heaart..
    owhh i dun like ramadhan here..
    pray 4 me n our friends here..
    *hugs*
    ukhuwwah fillah(“,)

  3. salam aidilfitri to Wardatul Syauki (actually akak selalunya ingat awak as humaira jek hehe), moga segala ibadah kita pada Ramadhan ini diterima Allah🙂

    kak iena.

  4. Assalamualaikum..

    I am also touched with the words from Ibnu Uthaimeen rahimahullah. But, I think this words are more relevant during the beginning of ramadhan or during the ramadhan. I am just thinking, what if a person who want to changebut not in the month of ramadhan.. she or he might feel discourage when reading this words.. Just my tought only.. free to be accepted or rejected.. =)

  5. Waalaykummussalam wbt

    Assalamu’alaykum wbt,

    syukran wa jazakumullahu khayran katheera kepada yang meninggalkan jejak..:)

    Sayba, syukran jazilan utk kiriman modern card tu eh..comel, hehe.. semua org jeles..😉 Apapun, rindu kat sayba jugak, sangat2…study elok2 kat sana..insyaAllah nanti kita jumpa time summer ke winter ke..insyaAllah..
    Allahuma yusahhilna, barakallahu feekum~

  6. Kak Iena, syukran wa jazakillah atas doa akak..terharu pula baca message akak..apapun sarah doakan akak juga, moga senantiasa dibawah rahmat Allah dan disayangiNYA selalu..insyaAllah..sayang akak selalu..:)

    Akhi Shah, your comment is accepted..🙂 As TOK student, opinion is different according to the extent of thinking level of the person, u can have your own point of view, anyhow, jazakallah ya akhi atas pandangan, insyaAllah Mukmin Terbaik itulah idaman tidak mengira masa, keadaan, di mana atau bagaimana, 2 pegangan kita (alQuran dan assunnah) itulah yang terpatri, masakan Allah mensia2kan hambaNya yang betul2 ingin berlari kepadaNya, kan?

    Utk semua yang mengirimkan khabar berita, alhamdulillah ana bi khayr..cuma sekarang agak banyak benda nak kena fokus, doakan kejayaan sama2 ya..insyaAllah ada kesempatan lagi, kita boleh meleraikan rindu yang selalu bertandang, bertemu mata, wahh, ana dah rindukan sahabat2 di lain benua ni, jauh betul..😉 Moga Allah tetapkan pendirian kita walau di mana berada, insyaAllah. He will always be there for us, for He knows the Best kan?

    ~Ya Allah, kekalkan kemesraan hati-hati ini ya Allah, kekalkan kami ya Allah agar tetap pada jalanMU, tetap bertunjangkan segala hal hanya padaMU ya Allah..sentiasa berpaut padaMU.. tenang2kan hati sahabat2 ku ya Allah, leraikan duka mereka ya Allah, kembalikan izzah mukmin ke dalam diri mereka ya Allah, permudahkan urusan2 mereka ya Allah, semoga mereka kan sentiasa di bawah lembayung rahmatMU ya Allah, meski tak dapat bertemu di dunia ini ya Allah, kelak kan bertemu kami di syurgaMU insya Allah..Ya Allah, tetapkanlah kami di sampingMU senantiasa, dekat padaMU selalu…~” Ameen.

    Ana takhafullah wa ana uhibbukum fillah,
    ~ Yang Menyenangkan😉 ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s