Dalam keresahan ini, ku sujud hanya padaNYA..~

Assalamu’alaykum wbt,

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang…

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan semesta alam. Sesungguhnya segala pujian hanya milik Allah swt. Kita memujiNya, memohon pertolonganNya dan mengemis keampunanNya. Selawat dan salam ke atas imam orang-orang yang bertaqwa, junjungan besar Nabi Muhammad saw, ahli-ahli keluarga baginda serta para sahabatnya sekalian. Ya Allah, sesungguhnya kami memohon kepadaMu dengan berkat surah al-Fatihah yang mulia dan 7 ayat yang berulang-ulang, dan berkat kemuliaan alQuran yang suci..Kami bermohon kiranya, Engkau bukakan bagi kami kebaikan-kebaikan dan memberi kami kemuliaan dalam setiap kebaikan. Engkau jadikan kami dari golongan yang baik dan sentiasa mengamalkan amalan yang baik-baik. Dan Engkau peliharalah agama kami, diri kami, keluarga serta saudara-mara kami daripada kesusahan, keresahan, fitnah, kedukaan dan sebarang keburukan. Sesungguhnya Engkau Pemberi setiap kebaikan dan Pengurnia Kemuliaan. Wahai Tuhan Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang, kami memohon padaMu, tunjukkanlah kepada hati-hati ini jalan yang lurus menuju cintaMu yang hakiki, eratkanlah ikatan ukhwah antara kami dengan ikatan yang jujur ikhlas demi kecintaan terhadapMu dan Rasulullah saw. Ameen ya Rabbal ‘Alamin.

Ya Allah Yang Maha Memiliki Segalanya yang bukan milik kami, saksikanlah bahawa hambaMU yang hina dan lemah ini telah menyampaikannya…berikanlah cahaya penglihatan pada mata hati kami, sesungguhnya dunia ini penuh debu dosa yang mengotori mata kepala kami Ya Allah…tunjukkanlah kami jalan yang lurus lagi Engkau redai dan berikanlah kami kekuatan untuk mengikuti ajaran Islam yang sebenar-benarnya Ya Allah..Engkaulah kekuatan kami dan hanya padaMU kami memohon segalanya, Ameen Ya Rabbal A’lameen..~

———- Forwarded message ———-
From: eamonwalique <eamonwalique@ yahoo.com>
Date: 27-Jul-2006 17:50
Subject: [forkad] Ceramah Lawyer Zulkifli Noordin
To: forkad@yahoogroups. com

Aku forwardkan msg dari someone. Renung2kan la… artikel ni panjang
sikit, tapi berbaloi utk dihabiskan.. . kalau tak sempat baca kat PC,
print & baca la kat rumah ke, dlm kereta masa traffic stop, ataupun
masa tengah tunggu bini balik keje.. bila2 la..

Buat aku sendiri, rakan2 islam, rakan2 melayu, penyokong UMNO,
penyokong Sister in Islam…

Subject: Ceramah Lawyer Zulkifli Noordin

Bismilah hirrahmannirrahim,

Sekarang ni orang kita dok kecoh sangat pasai cerita
siti nor haliza nak kawin dengan dato k. cerita berapa
hantaran, cerita sapa nak reka kasut kawin ct, cerita
naik kereta kuda pusing klcc la, dsb. Dalam pada tu
terselit juga cerita ex-wife dato’ k saman harta
sepencarian rm7 juta. Internet pun heboh dok tunjuk
gambar-gambar lama dato’ k, dan yang best sekali
gambar2 anak2 dato’ k yang berhingus tu dok peluk
awek. Orang kata ? bukan aku kata ? ‘like father like
son’. Aku no komen, sebab aku don’t give a damn.
Mungkin kita boleh tunggu komen ct nanti.

tapi bab ni, 180 darjah punya turning dari cerita dato
k vs ct ni, kita semua patut ‘give a damn’, patut
ambik tau, patut pikiaq masak2, dan patut buat apa
yang patut. Ni kisah melayu jawa, yang menggadaikan
agama Islam demi cintanya kepada seorang lelaki India
kristian. Kesian sungguh tuan haji jelani dan puan
hajjah kalsom yang terpaksa bersengkang mata menjaga
kerenah anak mereka ketika baru lahir 42 tahun dulu.
La ni, anak yang dibesarkan dengan penuh suasana
keislaman itu sudah terang2 menolak agama yang diajar
kepadanya dan terus mengenepikan ibubapa yang
membesarkannya hanya kerana cintanya pada seorang
lelaki dan mahu pula menukar nama dalam i/c dari
azlina binti jelani kepada ‘lina joy’ sahaja. Agama
islam ynag tercatat pada i/c nya pula mahu diganti
dengan perkataan ‘kristian’. Astaghfirullahul azim.

Lepas solat maghrib tadi, aku dan orang rumah cepat ke
surau al-islah di taman kajang mewah, kajang, sebab
nak dengar ceramah lawyer terkenal sdr zulkifli nordin
(dulu lawyer kepada kes fitnah liwat anwar ibrahim).
Bila kami sampai, ceramah baru start dalam lima minit
ada la kot. Jadi apa yang aku nak tulih ni cerita yang
sikit sebanyak dapat aku catatkan dari cermamah
beliau, sebaik yang boleh. Kalau ada fakta yang tak
betul tu, harap dapat betulkan dan aku terlebih dahulu
minta maaf. Ceramah malam tadi berkisar kepada kes
lina joy ni lah.

Bila aku sampai, penceramah dok tengah buka cerita
lama (sebab orang melayu mudah lupa kot) iaitu cerita
pasal kes natrah yang berlaku tahun 1950. masa tu
malaya masih lagi bawah orang putih dan hakim semua
dok pakai wig lagi. Kes natrah ni aku mis hujung
pangkal dia tapi kalau tak silap kes penjagaan natrah
ni la, antara islam dan kristian. Masa kes ni berjalan
orang melayu zaman tu di singapura ? melayu umno ?
punya la sensitif dengan masa depan natrah, takut dia
dimurtadkan berkumpul dan berdemontrasi la kot, tapi
khabarnya dalam mempertahankan akidah natrah,
“mahkamah di singapura dibanjiri darah”.

Melayu sekarang ada berani ka? Kalau nak tau baca
lagi…. panjang lagi ceramah zulkifli nordin ni (2
jam) dan aku pun aku tulis panjang macam novel jugak
la kot.

Lepas natrah, zulkifli nordin bangkitkan pula cerita
kes suzy teoh yang peluk islam semasa 16 tahun. Ni dia
tak sebut pulak tahu bila, tapi aku rasa 80an kot,
sebab aku rasa tun salleh abbas pernah handle kes ni.
Walaupun mufti kelantan masa tu mengatakan islam suzy
adalah sah sebab beliau sudah akil baligh, tapi
undang2 sivil tetap refer pada kes natrah dan
menyatakan suzy teoh tak boleh tukar agama sebab
kurang dari 18 tahun, dan tak ada agreement dari
parents dia. Kata zulkifli nordin, itu adalah undang
penjajah yang kita warisi, tetapi kalau undang2 islam,
ianya dibuat berdasarkan ijtihad hakim.

Lepas tu masuk kes halimatun saadiah pulak, kes ni
tahun 1983. dalam kes ni hakim kata tak boleh pakai
purdah. Haramkan pakai purdah. Pun tak detail sangat,
tapi aku rasa ni kes student u yang kena buang sebab
pakai purdah kot. Manalah aku tau kes ni kes apa sebab
aku kecik lagi masa tu dan tak baca paper tiap2 hari
macam la ni.

Lepas tu dia sambung pulak dengan kes serban baru2
ni… hampa semua mesti tau kalau baca surathabaq. Kes
ni kata zulkifli nordin akan terus menetapkan bahawa
haram orang islam pakai serban di sekolah dan tempat2
tertentu, yang boleh mungkin pakai pi surau atau pi
melawat orang mati jer kot. Hah, macam tu punya teruk
ka?

Pas tu dia masuk kes jamaluddin osman pulak (1986)
yang mana beliau masuk kristian dan jadi paderi di PJ
dengan nama joshua. Beliau ditangkap bawah ISA dan
kumpulan pendesak kristian cabar kes ni di mahkamah
dan guna artikel 11 (dalam perlembagaan persekutuan)
mengenai kebebasan beragama. Keputusannya mahkamah
menangkan puak kristian dan kata akta keselamatan tak
boleh halang hak jamaludin untuk beragama. Akibatnya,
kata zulkifli nordin, lepas kes ni polis dah tak buat
apa-apa lagi kalau ada kes macam ni. Polis kena ikut
undang2.

Dia tambah lagi, yang terkini pagi tadi (22 july 2006)
katanya lebih 100 kafirun berkumpul di JB bincang
pasal agama islam. Lawyer ni kata polis tak boleh buat
apa sebab 1986 punya kes dah kata tak boleh kacau.
Kalau kacau, nanti kata polis nak guna akta
keselamatan nak sekat kebebasan beragama pulak.

1997, mesti ramai ingat, kes aisyah bukhari. Sedap
namanya, aisyah. Dalam kes aisyah ni puak kristian
minta pertolongan mahkamah lagi, sebab depa tau depa
boleh guna undang2. zainur zakaria kata, masa kes
aisyah tu kalau islam kalah, puak2 kafirun mesti naik
kepala punya, tapi menteri agama masa tu hamid othman
kata “biaq pi lah, sorang saja melayu”.

Tu dia, 1997, “sorang saja melayu” cuba hampa pikiaq,
kalau mufti perak ni cakap la ni ada 100,000 orang
melayu murtad dan tunggu nak declare depa murtad macam
mana? Apa, tak pecaya kata2 mufti perak? Dia tak tau
hukum haram halal ka kalau dia cakap bohong. Kata
ustaz zulkifli nordin lagi ni semua berlaku sebab kita
sendiri yang biarkan berlaku. Biaq pi lah….

Tahun 1988, siapa tak ingat kes hartina kamarudin? La
ni dia dah pakai nama hindu dah, Devashini.
Astaghfirullahul azim! Ni pun pasai kawin dengan
lelaki hindu. Dalam kes ni, yang tragisnya ayah
hartina yang ditangkap kerana mencederakan lelaki
hindu yang memurtadkan anak kesayangan yang ditatang
dari kecil itu. Bayangkanlah!

Baru2 ni pulak kata penceramah ni, ada lagi satu kes
di flet pekeliling di mana pemuda2 hindu memecahkan
rumah dan melarikan anak gadis yang disembunyi oleh
ibunya demi menyelamatkan akidah anaknya. “orang
melayu tak buat apa2 pun, dan orang bukan islam
bermaharajalela,” kata zulkifli lagi. “melayu tak
kisah, asalkan tak kena kepala dia”.

Katanya lagi, orang melayu pada tahap yang paling
kritikal sekarang sampai orang bukan islam boleh pecah
rumah rampas anak pun orang melayu masih seronok
dengan kemewahan dunia.

Berbalik kepada kes azlina joy, memanglah katanya ni
hanya sekadar kes kad pengenalan. Azlina ni minta 3
perkara:
tukar nama
buang tulisan islam dan ganti dengan kristian
benarkan perkahwinan dia dan daftarkan di jabatan
pendaftaran
tapi alhmadulillah, pegawai islam jabatan pendaftaran
reject permohonan dia.

Bila reject dan dia bawa mahkamah, tup2 13 NGOs sokong
dia.NGO-NGO ni bising sungguh sebab depa ni la yang
kuasai media.NGO tu yang aku ingat ialah aliran,
suaram, hakam, NWCO, WAO, WO, bar council, majlis
perundingan agama, majlis hindu sanggam, majlis
catholic, dan yang sama kuat bising ialah melayu2
SISTERS IN ISLAM (anak murid amina wadud ni).

Katanya pagi tadi puak2 NGO ni berkumpul di johor dok
hentam islam lah agenda depa. NGO ni walaupun sikit,
tapi ‘kabel besar’. Depa ni yang NGO kafirun ni dok
sibuk memperkudakan SIS. Sisters in Islam ni katanya
walaupun dikenali sebagai NGO tetapi mereka sebenarnya
adalah syarikat dengan 18 ahli lembaga pengarah. Boss
SIS ni zainah anwar siapa yang tak kenal, dan kakak
dia pulak zarinah anwar pun orang besar securities
commission ka apa.

Antara orang kuat SIS ni tak lain tak bukan anak2
perdana menteri hadhari kita. Marina anak mahathir,
nori anak pak lah, dan anak tun Hussein onn. Anak
siapa? Ha, tu dia punya nala punya cable kalau TNB
tengok pun menangis. So, balik pada meeting puak2 ni
di johor pagi tadi, tengku mahkota johor kata ‘JANGAN
BAGI’. Polis cakap kat putera sultan ni, “Tuanku,
Dato’ Nazri bagi tuanku…”
Tengku mahkota tanya kenapa? Polis jawab sebab anak PM
duduk dalam tu. Malahan nazri orang kuat ameno ni
mintak pulak polis jaga keselamatan kalau ada orang
demonstrasi nak halang mesyuarat tu macam kat penang
bulan lepas. Alhamdulillah, walaupun ada orang mai
protest meeting tu, ketua polis johor dato’ hussin
ismail kata kalau boleh jangan tangkap geng penentang
kumpulan article 11 ni.

Mai tang bab ni zulkifli nordin main hentam terus
ameno. Ni la terus terang aku dengaq orang maki ameno
dalam surau secara terang-terangan. Baguih la,
zulkifli nordin kata satu hari nanti dia akan mati
juga dan dia kena jawab dengan allah, buat apa dia nak
takut.

Dia kata: “Barua-barua Umno macam nazri biadap. Ramai
orang umno tak tau. Kesian orang umno (yang lurus
bendul) sebab depa tak tau menteri depa macam tu”.

Dia kata, semalam nazri ada kata dalam bar council
meeting: “saya menteri, saya jaga awak”. ‘Awak’ ni
puak2 bar council yang pro article 11 yang
diperjuangkan kafirun ni la. Nazri dengan angkuhnya
tambah lagi: “awak jangan bimbang, pak lah dalam poket
saya”.

Marah sungguh saudara zulkifli nordin kita. “Tuan2
mesti ingat, ini menteri umno pengkhianat bangsa,
termasuklah zaid (ibrahim). Kalau tuan2 dalam umno,
buang orang2 ni, ataupun esok (bila mati la) jawab
dengan Allah”

“jangan kerana tembolok dan kain batik takut kepada
pemimpin. Dulu umno 1950 berani lawan kes natrah, tapi
la ni tunggu kontrek. Jangan biar anak2 cucu kita
ludah kita (suatu hari nanti).

“DULU DEPA PERTAHANKAN NATRAH, BERAPA RAMAI YANG DADA
BERSARANG DENGAN PELURU, 13 ORANG DIGANTUNG SAMPAI
MATI..”

DARAH MENGALIR DI MAHKAMAH SINGAPURA SEBAB
PERTAHANKAN KES NATRAH. BUKAN PERTAHANKAN KONTREK,
TAPI PERTAHANKAN AKIDAH.”

Bila dia cerita tang bab ni, aku rasa nak menitis ayaq
mata. Memang jauh sungguh iman kita dengan orang
melayu dulu, depa sanggup mati mempertahankan agama.
Kita, pengecut semuanya. Pikiaq anak, pikiaq bini,
pikiaq instalment rumah, duit kereta, duit tu, duit
ni?. Duit, duit, duit?. Cinta dunia dan takutkan mati.
Tu la kita hari ni.

Dia sambung lagi? tangan aku pun lenguh menulis dah,
tapi aku belum nak surrender. Kalau pen habis ink baru
ler aku surrender. ni baru angkat pen, bukan angkat
pedang brader?

Katanya bila mufti perak cuba pertahankan islam, dia
dimaki oleh rais yatim, nazri dan Abdullah mat zin
(menteri umno ler tu, kalau korang tak kenal).

“kenapa orang umno duduk diam dan kata padan muka
(pada ustaz harussani). Malahan ada pulak mufti
(negeri lain) yang marah kat dia, sound dia kenapa
jolok sarang tebuan”.

DATO’ SERI HARUSSANI MENANGIS tuan2 dan puan2?
menangis sebab dia dedahkan 100,000 orang melayu
murtad, dia kena tempelak dengan menteri dan mufti2
lain. Kata zulkifli nordin kata mufti marah2 kat
harussani sebab takut periuk nasi depa masuk pasir la
kot. Ustaz harussani ni sepatutnya dipertahankan oleh
menteri dan mufti2 lain, bukannya ditempelak sebegitu
rupa.

Berbalik kepada isu azlina joy, walaupun ni kes IC kat
mahkamah persekutuan nampak macam kes kecik, tapi
impaknya amat besar. Dulu mahkamah tinggi dah tolak
permintaan azlina joy ni atas alasan kes ni mesti
dibicarakan di mahkamah syariah. Kata zulkifli, NGO
kafir boleh berhujah. Depa guna Artikel 11
perlembagaan persekutuan. Artikel tu kata “every
person has the right to profess & practice the
religion”. Semua orang ada hak untuk memilih dan
mengamalkan agama.

Tapi hujah defend kata kalau agama hampa kata boleh
murtad, murtadlah. Tapi bagi yang beragama islam, mana
boleh murtad sebab undang2 agama islam kata tak boleh
murtad. Orang islam tertakluk kepada undang2 islam.

Tang ni, cyrus das, lawyer kapiaq yang mewakili lina
joy dengan bangganya menghina islam. Katanya “sudah
sampai masanya orang islam di Malaysia disedarkan
bahawa Malaysia bukanlah negara islam tetapi adalah
negara secular. Dan undang2 islam adalah berada
dibawah tapak kaki undang2 negara (perlembagaan
persekutuan)”.

Puak kafirun dok pertahankan yang hak beragama adalah
hak individu, so terpulanglah agama apa pun nak
dianuti.

Zulkifli nordin kata mahkamah boleh menangkan lina joy
atas beberapa sebab:
merujuk kes dulu2
cara hakim tanya soalan pun dah tau
jangan percaya hakim melayu

kata zulkifli nordin, dalam kes meor habiburrahman,
hakimnya adalah hakim melayu. Dalam kes serban, hakim
melayu. Dalam kes purdah, hakim melayu. Kes islam
(agama rasmi) sekadar sebagai agama istiadat, pun
hakim melayu. Kes jamaludin paderi besar pun hakim
melayu.

Tambah lawyer bekas exco umno ni, kalau agama dianggap
hak individu dan lina joy menang, lepas ni setiap
invidu boleh buat apa saja. “sesiapa saja boleh
tentukan dia nak anut agama apa, dan dia boleh
tentukan bila dia nak murtad”.

Lagi kesan kepada kemenangan lina joy ialah:
Artikel 160 perlembagaan persekutuan yang mengatakan
melayu itu islam dah tak relevan. So melayu dah tak
wujud
semua hak istimewa melayu (AP, permit, biasiswa)
terhapus dengan sendirinya sebab melayu dah tak wujud
yang no 3 tak sempat pulak aku nak catit (lenguh
tangan wei?), ooo begini, kalau boleh senang2 murtad,
orang melayu yang didakwa kes fardu ain (tak posa ke)
atau kes melacur ke, boleh kata dia murtad dan bila
lepas keluar mahkamah mengaku le islam balik.

Tambah zulkifli nordin lagi, kalau ada masa pergi la
mahkamah syariah KL pagi isnin dan tengok la ramainya
anak gadis melayu berbaris kat mahkamah. Katanya depa
ni nampak elok jer pi mahkamah syariah pakai tudung,
tapi sebenarnya PELACUR @ PROSTITUTE @ HOOKER @ SLUT
(hat @ ni aku tambah).

Dia kata dengan undang2 sekarang pun apa susah, bila
hakim baca pertuduhan, tanya salah ke tak, depa dengan
senang hati jawab salah la yang arif. Hakim kata betul
ke kamu faham ni sebab mengaku salah melacur boleh
kena penjara 6 bulan atau denda rm3,000, depa jawab
faham tapi minta ringankan hukuman.

Bila hakim kata ok lah, aku denda hang rm1,500 saja,
depa sorak yeeee (aku tambah le ni)? depa keluar pi
jumpa bapak ayam tokey cina kat luar mahkamah ambik
duit bayaq. Sedih sungguh sebab maruah anak2 melayu
islam kita boleh diperdagangkan sebegitu mudah. Umno
buat apa? Zulkifli nordin kata diam saja, sesekali
boleh gak ‘pakai’.

Tapi itu cerita di mahkamah syariah. Dosa memang dosa,
tapi akidah tak terjejas lagi. Tapi kalau kes yang
sama di mahkamah persekutuan, minah yang sama bila
dituduh dengan senang boleh elak hukuman kalu dia
cakap, “saya dah murtad” atau “saya bukannya lagi
Islam”. Ha, ni la kesan dari kes lina joy kalau kita
tak perhati dari la ni. Orang boleh keluar masuk islam
sesuka hati depa saja.

Tambahnya dalam kes kamariah ali pengikut ayah pin,
sebab dia dah mengaku murtad di mahkamah syariah, tak
boleh nak buat apa apa la. Sekarang status tak clear,
so kena tengok apa kata keputusan kes lina joy. Kalau
lina joy menang, lepas le kamariah ali sebab dia dah
murtad, mahkamah tak boleh hukum dia.

Kamariah ali ni bukan calang orang. Mengaji kat nilam
puri, sambung kat universiti al azhar (ada siapa yang
tak pernah dengar nama universiti ni???) tahun 60an
dulu dan pernah jadi ketua biro dakwah. Dia kawin
dengan ustaz mohamad ya, azhar jugak kot (tak sure).
Bila balik Malaysia pi kerja di Sarawak (untuk
berdakwah la tu) tapi balik semenanjung, dua2 jadi
pengikut ayah pin.

KALAU USTAZ / USTAZAH AL AZHAR BOLEH MURTAD, MACAM
MANA KITA???

Berbalik kepada isu Lina Joy, lawyer zulkifli nordin
ini mengingatkan beberapa bala yang bakal menimpa umat
islam malaysia sekirannya mahkamah memihak kepada si
murtad ni. Pertamanya, melayu akan pupus. Sebabnya,
bila melayu dah declare bukan islam, dan islam tak ada
kena mengena dengan melayu, lama2 pupus lah melayu.

Keduanya, orang islam senang2 boleh mengaku murtad
bila kena dakwa di mahkamah, dan bila dilepaskan
(camana nak bicara, dah kapiaq dah) boleh masuk islam
balik. Janji tak kena denda atau penjara. Maknanya,
senang sungguh depa nak mempermainkan islam.
Seterusnya, yang lebih bahaya kata ustaz zulkifli
nordin, bila keputusan kes ini akan membenarkan orang2
kafir membuat tafsiran terhadap undang2 islam. Since
perbicaraan bukan dalam mahkamah syariah, dalam kes
lina joy, orang kafir senang2 kata undang2 murtad tu
salah, yang betul ialah perlembagaan persekutuan dan
hak asasi manusia.

Tambahnya, bukan kerjaorang kafir nak kata orang islam
tak boleh pakai serban, tak boleh pakai purdah atau
apa, sebab bicara kes ni bukan dalam mahkamah syariah.
Tapi, lebih menyedihkan, katanya keputusan pengharaman
serban dan purdah keluar dari mulut hakim melayu.

Katanya, dalam kes meor habiburrahman, si bapak hakim
buat tafsiran “ikut kepala bapaknya”. Ada ka hakim
kata dia buat keputusan merujuk kepada “pemerhatian”
dia, dan bukannya merujuk kepada quran atau hadis. Ada
ka logik dalam membuat keputusan mengenai serban, dia
kata, “saya rasa, saya pi mekah tengok budak2 arab tak
pakai serban pun.”

“saya perhati mufti tak pakai serban pun?” kata hakim
kes serban ni. Tak logik dia tak tau yang tak bagi
mufti pakai serban ialah kerajaan sendiri.

Peguam ni tambah lagi, la ni ramai ustaz2 sanggup
pakai songkok saja atau pakai kot saja untuk syarat
layak keluar tv.
Sebab depa ni sekadar pakai songkok atau ada yang tak
pakai lansung, malah pakai kot, maka si hakim yang
handle kes serban baru2 ni kata: “tengok… so and so
mana ada pakai serban pun”. Katanya, inilah yang
berlaku kalau ustaz2 pun terlalu cintakan dunia (duit
ler brader, RM) sehingga sanggup menjadikan diri
mereka sasaran fitnah.

“hakim tu hina rasulallah, sampai dia kata tak semua
yang nabi buat tu kita kena ikut. Contohnya kalau
rasulallah duduk dalam rumah tanah liat, naik unta,
gosok gigi guna kayu, tak kan kita nak ikut…”
Tak cukup penghinaan tu, hakim tu terang2 tambah,
“adakah mulia mereka yang ikut muhammad duduk dalam
rumah tanah liat berbanding dengan rumah batu? Adakah
mulia mereka yang naik unta,” cerita bekas lawyer pak
sheikh ni, marah sungguh dia dengan mulut celupar
hakim ntah apa ke nama yang handle kes serban
baru-baru ni.

Tambah zulkifli nordin, kalau ikut kitab mustika
hadis, orang yang hina rasulallah macam tu dah kira
murtad.

Pasal cerita serban ni, ustaz zulkifli bagitau dia ada
dalam satu majlis yang turut dihadiri oleh dr mashitah
ibrahim (ustazah glamer rumput carpet) kata kes serban
ni “tak ada apa2”. tapi dia tak tau saya pun ada dalam
majlis tu dan akan bagi ceramah seterusnya, jadi bila
dia (ustazah mashitah) tau saya ada di situ, cepat2
dia nak cabut balik. Saya kata jangan balik dulu.
“saya marah sungguh sebab mashitah ibrahim ni nak tipu
bangsa sendiri,” kata zulkifli nordin.

Katanya dia pun heran kenapa orang2 bijak pandai agama
boleh bersekongkol dengan hakim yang buat keputusan
yang menghina islam dan rasulallah macam tu.

Kalau islam dah senang2 boleh ditafsir sendiri,
hilanglah hak penjagaan anak kita, katanya dalam
ceramah yang dihadiri oleh kira2 300 orang tu.
Contohnya, kalau kita suruh anak kita sembahyang dan
anak kita tak mau sembahyang dgn alasan tertentu,
kalau kita paksa jugak dia boleh pi bagitau NGO dan
mahkamah ada kuasa bagitau tuan/puan yang tuan/puan
tak boleh paksa anak tuan bersembahyang sebab undang2
kata macam tu.

“sebab itulah orang kafir tunggu sangat kes lina joy
ni,” katanya. Tambah penceramah ni, sampai 13 peguam
wakil kes ni, yang terdiri dari 11 NGOs semuanya
datang dengan lawyer. Tak cukup dengan NGO-NGO tu, ada
lagi wakil dari kedutaan Perancis, Australia, Kanada.
Wakil hak asasi manusia Amnesty International pun ada.
Katanya kalau nak tau who’s who yang defend /
sekongkol dengan lina joy laknatullah ni, rujuklah
laman web www.bracketfund. com.

“KITA MESTI MENANG KES INI UNTUK CENGKAM BANGSA
MELAYU. KALAU MENANG KES NI, ANAK-ANAK MELAYU TERBUKA
UNTUK DIKRISTIANKAN,” cerita zulkifli nordin, orang
yang lama dan masak dengan selok-belok undang ni.

Katanya, buat masa ni, masih susah lagi orang nak
murtadkan anak2 melayu sebab mereka masih lagi dalam
jagaan mak bapak.Beliau turut mempersoalkan berapa
banyak RM orang melayu islam sumbangkan untuk lawan
kes azlina jelani ni sebab orang bukan islam dah
berjaya dapatkan lebih USD 4 million untuk kes ni. Nak
bayar lawyer dll. Katanya lagi, pada peringkat
antarabangsa orang2 kafir sangat ambil berat kes ni .
kalau tak percaya jugak, katanya tengok website
www.sydneyamerican. net, ada dalam tu kata “kita tunggu
peluang nak serang melayu” (nak murtadkan melayu yang
islam lah). Katanya, nama azhar mansur pun ada dalam
website tu.

Alhamdulillah, sekarang ni peguam2 melayu dah tampil
kehadapan, tubuhkan Badan Peguam Pembela Islam (PPI).
“lawyer kita cuba nak lawan”.

Beliau turut menasihatkan orang2 melayu hari ini yang
berada diperingkat akar umbi ? kita ni lah ? supaya
bangkit sebab mahkamah akan buat keputusan tak sampai
6 minggu saja lagi. Pejam celik, keputusan dah keluar,
dan kalau kita tak berbuat sesuatu, tandatangani
petisyen ka, solat hajat ka, pas tu kalah tok sah dok
salahkan orang lain lah.

“kita dah tak ada masa nak minta tolong umno ka, siapa
ka, sebab tu lah lawyer-lawyer melayu mula bersatu.”
Zulkifli nordin kata setakat ni ada 68 NGO melayu dah
menyatakan sokongan kepada perjuangan PPI, termasuklah
abim, JIM, perkim, persatuan ulama. Pekida pun join
sama, alhamdulillah.

Katanya, lawyer2 islam malaysia ni mahukan Artikel 3
iaitu islam sebagai agama persekutuan dijadikan
sebagai islam syariat. Bukan takat baca doa masa
opening ceremony atau tahlil orang mati saja. Artikel
11 pulak, kata lawyer ni, mesti ditambah 11(a) ka apa,
supaya kebebasan beragama itu (keluar masuk agama)
tidak terpakai kepada orang Melayu / Islam. Artikel 4
pulak, katanya, lawyer2 ni dah kaji dan mahukan ia
ditambah. Kalau sekarang kata orang bukan islam tak
boleh dakwah dengan orang islam, in future nak tambah
sikit lagi, kalau dakwah jugak, ada hukumannya.

Beliau juga memetik kata2 imam besar imam ghazali:
“kalau kita nak tengok nasib bangsa akan dating,
tengoklah diri kita hari ini.” Katanya 50 tahun dulu
orang islam masih ada sensitivity dalam kes natrah
pun, la ni dah jadi lagu ni. Lagi 40 tahun tak tau la
macam mana.

Beliau turut berpesan, tolonglah masuk myislamnetwork
website dan print maklumat dalam tu, kemudian sebarkan
di kawasan2 kejiranan, bagi kat kawan2 ke. Lagi satu,
dia minta kita pakat2 turun tandatangan, sebab dulu
geng2 kafir pendokong lina joy ni berjaya mendapat
50,000 tandatangan meminta supaya Artikel 11
perlembagaan persekutuan tidak lagi memihak kepada
orang melayu islam.

Katanya, bila sign petition tu, jangan takat bubuh
nama ‘Hamba Allah’ tapi tulih nama sendiri dan bagi
henfon sekali. Nak takut apa, kalau yang ni pun tak
boleh, macam mana nak berjihad? So, kalau orang cek
nama ali bin abu, dia memang betul2 wujud, baru ada
credibility.”biar Allah tengok nama kita ada dalam
ni,” katanya sambil mengedar borang petition kat surau
al islah malam tu. Katanya jangan la dok takut SB baca
ka, pasai masa depan islam kat malaysia dah kritikal
sangat dah, dan kita kenalah berbuat sesuatu.

Kemudian, zulkifli nordin bagitau yang beberapa orang
sultan ? johor, selangor, terengganu, perak ? dah mula
memberi reaksi positif kepada perjuangan lawyer2 islam
hari ni. Katanya, sultan selangor cakap secara terbuka
mengenai isu ni dalam majlis penutup tilawah al quran
baru baru ni. Alhamdulillah, sultan selangor ambil
berat. So, sembahyang jumaat nanti, kalau tok khatib
doakan sultan selangor ni, aku cadangkan korang amin
la kuat2 sikit. Mudah2an allah memberi hidayah kepada
sultan2 melayu ni. Kalau depa sokong, insya’allah,
mereka pasti tetap relevant pada mata rakyat.

Beliau turut mengingatkan orang melayu supaya bangkit
dari zon selesa. “saya minta orang2 umno bangkit,
sebab dah lama dah mereka (orang bawahan) ditipu.
Sekarang bangkitlah pertahankan melayu.” Zulkifli
nordin minta la siapa2 yang ada masa boleh tolong jadi
sukarelawan dalam tempoh singkat ni. Lawyer2 dan NGO2
melayu islam dok sibuk dok bagi ceramah sana sini,
bantu lah jadi drebar ka, tukang taip ka, jaga ofis
ka. Keselamatan penceramah pun nak kena jaga. La ni
katanya, budak UPM yang dok ramai jadi sukarelawan ni,
walaupun depa sibuk dengan kelas, tapi depa sanggup.
Alhamdullilah. Katanya bukalah website sebab dalam
website PPI tu ada minta macam2 pekerja sukarela, so
bagitaulah macam mana boleh tolong.

Habis ceramah, masa sessi soal jawab, ada sorang
tanya: “apa pendirian pak lah?” aku tak berapa ingat
jawapan dia sebab pen aku dah berjalan bersama kertas
petisyen, tapi jawapan zulkifli nordin lebih kurang
kata pak lah tak ambik berat sangat dan anak dia nori
pun dalam sisters in islam (badan yang kuat menyokong
geng artikel 11). So macam, mana?

Itulah saja yang aku dapat, lenguh tangan aku tulih
nota ceramah tu, taip balik 4 jam baru siap. Korang
baca dan edarkanlah supaya orang kita mendapat
kesedaran dari ceramah saudara zulkifli nordin ni. Dia
dah banyak berkorban, tuan2 pun mesti boleh kalau
percaya usaha kita ini akan dapat membantu
menyelamatkan akidah anak2 kita, anak2 jiran kita,
anak2 kawan kita, dan semua anak orang islam di negara
ini. Amin.

http://www.fikrahma dani.com Releks Sekejab Renungan utk semua…renunglah betapa kecilnya kita di
bumi Allah ini… Jadikan kisah ini sebagai pengajarn dan peringatan
buat kita semua…

Adalah seorang hamba ALLAH ni, dia pergilah bersiar-siar di tepi
hutan. Sedang dia menghirup udara rimba yg segar tu, tetiba dia terdengar
satu bunyi… Jeng!Jeng!Jeng!…

bunyi….AAUUUMMMMM!!!!! Bunyi harimau yg kelaparan dan hanya menunggu
mangsanya saja. Jadi, si hamba ALLAH ni pun lari untuk menyelamatkan
diri. Harimau tu kejar hamba ALLAH ni. Sebab dia dah lapar sangat ni.

Harimau tu pun kejar, kejar, kejar dan kejar. Hamba ALLAH ni punyalah
takut, berlari lintang pukang. Sempat juga dia berdoa agar dia
diselamatkan daripada dibaham dek harimau tadi. Dengan kuasa ALLAH
diperlihatkan sebuah perigi di depan mata ya. Jadi untuk menyelamatkan diri si
hamba ALLAH ni pun terjunlah ke dalam perigi.

Perigi tu ada tali dan sebuah timba. Si hamba ALLAH ni bergayut pada
tali tu. Tali tu pendek jer. Jadi dia bergantungan di tengah-tengah
perigi. Di mulut perigi, harimau yg lapar tu menunggunya. Si hamba ALLAH ni
pun berfikirlah macam mana nak menyelamatkan diri, sambil berdoa kepada
ALLAH agar dia diselamatkan. Tengah dok berfikir camner nak selamat,
tetiba dengar bunyi kocakan air di bawah perigi.

AAAAA!!!!… Ya ALLAH….. lagilah seram dibuatnya. Nak tahu ada apa
kat bawah tu? Ada 2 ekor buaya yg kelaparan. Apalah nasib. Dah jatuh
ditimpa tangga. lagilah takut si hamba ALLAH ni. Atas ada harimau bawah
ada buaya. Semakin risau dan takut. Tengah berfikir untuk mencari jalan
keluar, tetiba keluar seekor tikus putih dari lubang celah-celah perigi,
naik ke atas ikut tali yg hamba ALLAH tu bergayut.

Sampai kat atas tikus tu gigit tali tu pulak. Cis, kurang ajar punya
tikus. Alahhhh…. cam ner ni. Pas tu, keluar lagi seekor tikus yg
berwarna hitam. Naik mengikut tali tadi, Cit!Cit! Cit!Cit! sampai kat atas.
Tikus hitam ni pun gigit juga tali tu. Cis, lagi satu. Macam mana aku
nak buat ni…. habislah jadi mangsa buaya .

Berfikir lagi. Kalau naik kat atas makan dek harimau. Kalau tunggu
tali putus dan jatuh ke bawah makan dek buaya. Macam mana nih… Sedang
hamba ALLAH tu berfikir cam ner nak selamatkan dirinya, tetiba….
terdengar satu bunyi…. BZZZZZ BZZZZZ… bunyi lebah bawa madu. Si hamba
ALLAH ni pun mendongak ke langit, melihat lebah yg sedang bawa madu.

Tetiba setitik madu terjatuh dan terus masuk ke dalam mulut si hamba
ALLAH ni tadi. Punyalah nikmat sehingga tidak terkata. Hamba ALLAH tu
kata, “Fuh manisnya madu ni , tak pernah ku rasa manisnya ni. Sedapnya.

SUBHANALLAH sungguh sedap ni.” Kerana setitik madu si hamba ALLAH tu
lupa pada harimau yg sedang menantinya di mulut perigi dan buaya yg
menantinya di bawah.

Kalau semua nak tahu , si hamba ALLAH itu adalah kita semua. Harimau
yg mengejar tu adalah maut kita, ajal memang sentiasa mengejar kita, so
beringat-ingatlah. 2 ekor buaya itu adalah Malaikat Munkar dan Nakir yg
menanti kita di alam kubur nanti. Tali yg tempat si hamba bergayut tadi
adalah jangka hayat kita kalau pendek talinya maka panjanglah umur kita
dan kalau panjang talinya maka pendeklah umur kita.

Tikus Putih dan Hitam tu adalah dunia kita siang dan juga malam yang
sentiasa menghakis umur kita. Kan tikus tu gigit tali tu. Madu…,madu
yg jatuh setitik ke dalam mulut hamba itu tadi adalah nikmat dunia.
Bayangkan setitik saja madu tu jatuh ke dalam mulutnya,dia lupa pada
harimau dan buaya tu. Macam kitalah bila dapat nikmat sikit lupa pada ALLAH.
Waktu susah baru la nak ingat ALLAH.

ASTAGHFIRULLAH…

1 minit untuk mengingati Allah

Step 1:
Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih akan:

*SUBHANALLAH
*ALHAMDULILLAH
*LAA I LAHA ILLALLAH
*ALLAHU AKBAR
*ASTAGHFIRULLAH
*LAA ILAH ILLALLAH, MUHAMMADUR RASULULLAH
*ALLAHUMMA SALLY WA SALLIM WABAA-RIK A’LA SAYYIDINA MUHAMMAD WA
A’A-LIHI WA SAHBIHI AJMA-IIN

Step 2:
Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat,perkataan demi
perkataan

Step 3:
Forward artikel ini kepada sekurang-kurangnya 7 orang sahabat anda.

Result 1:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
mengingati,berdoa dan bermunajat kepada ALLAH Yang Maha Esa.

Result 2:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
mengingati, berdoa kepada Nabi Muhammad Alaihisallam.

Result 3:
Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan
kesejahteraan untuk kamu dan di AMIN oleh para Malaikat, INSYALLAH

Oleh itu………………..duduklah sambil merenungi betapa kekuasaan
ALLAH dalam kehidupan kita seharian kerana melakukan segala yang
diredhaiNya Bersamalah kita berdoa agar sentiasa di beri nikmat kesejahteraan
dan kelapangan akal dan fikiran dalam kita menjalani kehidupan seharian
dalam apa jua yang kita kerjakan.

Wasalam….

4 thoughts on “Dalam keresahan ini, ku sujud hanya padaNYA..~

  1. segala puji bagi allah yg mngizinkn diri ni utk tahu bnd cenggini..
    setelah membaca,tatau apa harus dikata…sebak,sedih,marah sume bercampur-baur…ayaq mata pn laju duk turun ni….
    marah sggh diriku dgn kepimpinan skrg..apa hampa duk buat?kami pangkah hampa sbb kami nk hampa yg ada ilmu ni tulung kami,bela nasib islam,bukan duk jilat punggung sapa2,bukan suh duk goyang kaki tunggu duit masuk poket..kami susah takpa,asai hampa n family senang..begitu ka?
    esok2 hampa jwb la kt akhirat….
    betapa islam diserang dr segenap sudut namun masih ramai yg leka…termasukla diriku ni..risau,susah hati…fikirkan adik2,kawan2,anak2 dn keturunan akan dtg..
    mg allah memelihara kte semua,memelihara akidah kte,mematikan kita sbg mujahid/mujahidah pd jlnNYa,memberikn kte kberanian utk lwn kafirun laknatullah walau tergadai nyawa,menjauhkn kte dr tergolong dlm golongan munafiq dn fasiq,serta mg kte slalu dlm pimpinan hidayahNYa..
    amin..

  2. segala puji bagi allah yg mngizinkn diri ni utk tahu bnd cenggini..
    setelah membaca,tatau apa harus dikata…sebak,sedih,marah sume bercampur-baur…ayaq mata pn laju duk turun ni….
    marah sggh diriku dgn kepimpinan skrg..apa hampa duk buat?kami pangkah hampa sbb kami nk hampa yg ada ilmu ni tulung kami,bela nasib islam,bukan suh duk goyang kaki tunggu duit masuk poket..kami susah takpa,asai hampa n family senang..begitu ka?
    esok2 hampa jwb la kt akhirat….
    betapa islam diserang dr segenap sudut namun masih ramai yg leka…termasukla diriku ni..risau,susah hati…fikirkan adik2,kawan2,anak2 dn keturunan akan dtg..
    mg allah memelihara kte semua,memelihara akidah kte,mematikan kita sbg mujahid/mujahidah pd jlnNYa,memberikn kte kberanian utk lwn kafirun laknatullah walau tergadai nyawa,menjauhkn kte dr tergolong dlm golongan munafiq dn fasiq,serta mg kte slalu dlm pimpinan hidayahNYa..
    amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s